Kameror från Leica

Leica-kameror började tillverkas i Tyskland 1925. Företagets första kameror blev världsberömda redan under mellankrigsåren. De nätta och små kamerorna gjorde att de snabbt blev populära verktyg för reportrar och många kända nyhetsbilder har tagits med dessa kameror. www.leicacenter.se är en webbshop som tillhör Wibergs Foto i Stockholm. Där hittar du många modeller av Leica.

Spegellösa kameror är egentligen inget nytt inom fotovärlden. Det var inte förrän på 60-talet som speglarna kom in i kamerorna i stor skala. En fördel med speglar är att du får en bättre uppfattning i sökaren om hur den färdiga bilden kommer att se ut. Däremot är en fördel med spegellösa kameror att de innehåller färre mekaniska delar. Detta gör att det är billigare att tillverka och att kamerorna är mer robusta. En spegellös kamera kan också göras mindre. Objektiven kan även göras mindre, vilket är billigare att tillverka.

Leicas Spegellösa TL2

Leica har nu på allvar tagit sig in på marknaden för spegellösa kameror med sin TL-serie. Deras Leica TL2 har bättre autofokus, användargränssnitt och en uppgraderad sensor.

Leicas första spegellösa kamera Leica T med APS-C sensor och Wi-Fi hade dock inte den bästa prestandan och även den första uppdateringen Leica T var inte helt optimal. Leica TL2 är dock en bättre version som har en upplösning på 24 megapixel, jämfört med de tidigare 16 megapixel. Den tidigare versionen hade ett autofokussystem med nio punkter medan den nya versionen har hela 49 punkter. TL2 kan ta bilder ner till 1/40 000 sekund. Upp till 20 bilder per sekund kan tas vid full upplösning. Dessutom så kan du ta filma med kameran, 4K video. Autofokusen är enligt Leica tre gånger snabbare än TL.

Något som utmärker Leica kameror är deras eleganta design och Leica TL2 är gjord i aluminium. En snygg och elegant kamera utan en pop-up blixt. Eftersom kamerahuset är gjort av en solid bit aluminium så är kameran robust. Priset för nya TL2 ligger på mellan 16 000–20 000 kronor.